Publicaties

Hier kan je publicaties over de opleiding en inzet van ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting downloaden of bestellen. We selecteerden voor jou ook enkele interessante publicaties over armoede.

 • Ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting. Een inleiding tot de methodiek

  Dit boek is een introductie tot de methodiek ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting. Ook voor als je meer wil weten over de missing link als een belangrijk obstakel in de dagelijkse praktijk van armoedebestrijding.

  Het boek kost € 5 + verzendingskosten.

 • De methodiek van ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting. Kennis uit het werkveld

  De methodiek van ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting. Kennis uit het werkveld.

  Het boek kost €5 + verzendingskosten.

 • Beroepscompetentieprofiel ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting

  Dit beroepscompetentieprofiel werd opgemaakt door de SERV voor de functie van opgeleide ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting.

 • Evaluatierapport

  Dit rapport is een uitgebreide evaluatie over de opleiding en inzet van ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting uit 2013. Het is een antwoord op 58 onderzoeksvragen gesteld door de Vlaamse overheid.

 • Documentaire The Missing Link

  Wat is armoede? Gaat armoede over louter een gebrek aan geld of is er meer aan de hand? In de documentaire ‘The Missing Link’ (43 min) gaat Fabio Wuytack op zoek naar de binnenkant van armoede, in de marge van de welvaartstaat.

  Deze DVD kost € 5 + verzendingskosten.