23 november 2017 De Warmste Week - Music For Life 2017

Mensen in armoede dromen van een betere toekomst voor henzelf en hun kinderen. Maak deze droom mee waar! Help ons tijdens de Warmste Week van Studio Brussel! Doe een actie en kies VZW De Link als jouw goede doel !

Mensen in armoede dromen van een betere toekomst voor henzelf en hun kinderen. Maak deze droom mee waar!
 

Armoede is zo veel meer dan geen centen hebben. Het is dag in dag uit opboksen tegen onbegrip en vooroordelen. Het is je schaamte opzij zetten om hulp te vragen. Het is bang zijn om ziek te worden omdat je de dokter niet kan betalen. Het is sociaal geïsoleerd zijn omdat je je geen uitstapje kan veroorloven of niet weet hoe er te geraken. Armoede vreet energie. Armoede sluit je uit en zorgt ervoor dat je kansen niet kan grijpen.                                                                         

Dat neemt niet weg dat mensen in armoede de kracht hebben om hun droom op een betere toekomst te realiseren. De Link ondersteunt mensen om hun leven terug in eigen handen te nemen, om die kracht terug te vinden en te kunnen benutten. De Link organiseert de opleiding voor ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting. Deze biedt mensen kansen om uit de armoedecirkel te breken en hun eigen ervaringen professioneel te gebruiken.

M. is alleenstaande mama van twee kinderen en volgde de opleiding tot ervaringsdeskundige:
 

Voor mij betekent de opleiding dat ik leerde begrijpen van waaruit mijn ouders en de maatschappij deden wat ze deden. Ik kan nu het verleden los laten, ik moet niet meer met die kwaadheid verder leven. Ik leerde hoe de maatschappij in elkaar zit en wat men van mij verlangt. Ik denk ook dat ik een voorbeeldfunctie voor mijn kinderen op nam door zelf te studeren en daarna te gaan werken. Mijn oudste zoon zat toen in het secundair onderwijs. Hij wou eigenlijk stoppen, maar we studeerden toen samen en we vroegen mekaar op. Er waren ook verschillende lesgevers met wie ik mijn opvoedingsmoeilijkheden durfde te bespreken. Ik heb daar veel aan gehad. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen een diploma halen, en ik denk dat zeker mijn oudste zoon daar nu ook het belang van in ziet. Hij haalde een diploma hoger onderwijs en heeft nu een goed werk. Ook mijn jongste zoon studeert nu verder.”

                                                                                                                          

 

Wil jij mee deze kansen helpen realiseren? Help ons tijdens de Warmste Week van Studio Brussel! Doe een actie en kies VZW De Link als jouw goede doel !

Organiseer een koekenbak, een carwash, een benefiet, of laat je sponsoren voor een nieuwe sportuitdaging of nieuw record zoals het vormen van een mensenketting met heel de school! Denk samen met vrienden, je gezin, je school, vereniging of werk na over een leuke actie en steun  VZW De Link

Verspreid deze oproep en zet anderen aan ook een actie te doen voor onze VZW

Hoe werkt het?

  • Registreer een warmste actie ten voordele van De Link. Dit kan hier. Maak zoveel mogelijk promotie via je vrienden, kennissen, familie en sociale media. Zo maak je een succes van jouw actie.
  • Vraag een plaatje aan in de warmste week. Dit kan telefonisch of op de website van de warmste week.
Terug naar nieuwsoverzicht