Ga naar belangrijkste inhoud.

Module: ‘De professionele dialoog’  

Module: ‘De professionele dialoog’  

De professionele dialoog is de kunst van samen nadenken. De dialoog draait erom, telkens opnieuw ruimte te maken voor (nieuwe) inzichten die ontstaan in uitwisseling tussen mensen. 

DeLink Brussel - Module - De professionele dialoog - Ervaringsdeskundige

De professionele dialoog is de kunst van samen nadenken. De dialoog draait erom, telkens opnieuw ruimte te maken voor (nieuwe) inzichten die ontstaan in uitwisseling tussen mensen. 

Wat houdt deze module in? 

Een dialoog is geslaagd als de deelnemers aan het denken gezet zijn over hun eigen veronderstellingen en over die van anderen. Kortom, als er wat van geleerd is. 

Omdat professionals zich inzetten om empowermentprocessen bij mensen in armoede te ondersteunen en verbindend te werken, gaat in deze module veel aandacht naar basishouding en gespreksvaardigheden. 

We maken gebruik van de dialoogmethodiek: ‘de professionele dialoog’. De professionele dialoog kan omschreven worden als een gesprek tussen collega’s of tussen collega’s en cliënten, over te bereiken doelen. De dialoog draait erom, telkens opnieuw ruimte te maken voor (nieuwe) inzichten die ontstaan in uitwisseling tussen mensen. Tussen collega’s of tussen collega’s en cliënten met verschillend referentiekader kan deze gespreksvorm tot verrassend nieuwe inzichten leiden waardoor 1 + 1 = 3. In de dialoog ontstaat er wederzijds leren dat alle partijen versterkt.   

Maar wat zijn dan de kenmerken van zo’n dialoog zodat die een bijdrage levert aan de deskundigheidsbevordering van de gesprekspartners? Hoe pas je die kenmerken toe? Wat heb je nodig om daarmee aan de slag te gaan? Je ontdekt het in deze module. 

Voor wie 

De module is geschikt voor iedereen die empowermentprocessen beter wil ondersteunen en effectief en verbindend wil communiceren in een professionele omgeving.   

Praktisch 

Data 

  • 12 november 2024
  • Locatie: bij deLink in Brussel (Sint-Katelijnestraat 16-18 – 1000 Brussel).
  • De module start om 10 u en duurt tot 16 u. 

Prijs 

75 euro per persoon – koffie, thee en water inbegrepen. 

Lesgevers 

Daevy Amerlynck, Annick Vanhove en Cassy Van de Wynckel

Inschrijven 

Wens je je graag in te schrijven voor deze module? Vul dan onderstaand formulier in en dan nemen we zo snel als mogelijk contact met je op: 

Schrijf je in voor deze module via deze link.

Wens je meer info over deze module? Stuur ons een mailtje op info@delinkarmoede.be of bel ons via 02/204 06 90. 


Wat is het Link Effect?

Het Link Effect staat gelijk aan meer wederzijds begrip, inzicht, kennis, samenwerking, … tussen mensen in armoede en de samenleving. Dit Link Effect bereiken we door de inzet van ervaringsdeskundigheid als methodiek in armoedebestrijding.

Lees hier enkele ervaringen.

Hoe ervaren wij het om als opgeleide ervaringsdeskundige te werken?

“Je kan veel over armoede lezen, een hele bibliotheek vol als het moet. Maar al die onderzoeken raken nooit de kern van de binnenkant van mensen die heel hun leven uitgesloten zijn.”

Carry en Aaron - Opgeleide ervaringsdeskundigen
Mieja Engelen - Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin - Interview De Link

“Wil je armoede bestrijden? Dan moet je in de probleemdefiniëring mensen die armoede kennen, laten meespreken.”

Mieja Engelen